Digital røntgen

 

Hvad er et digitalt røntgenbillede?

Med "digital røntgen" gennemføres røntgenundersøgelsen ved hjælp af en genanvendelig strålereceptor og en computer, hvor billedet vises på skærmen og gemmes i lageret.
 

Fordelene ved digital røntgen

Direkte digital røntgen giver en række fordele for såvel tandlægen som patienten:
  • Med  digital røntgen er der praktisk talt ingen ventetid er på at få "fremkaldt" et røntgenbillede. Dermed kan diagnosen stilles hurtigere og eventuel behandling påbegyndes.
  • Reduceret stråledosis fra røntgenstråler på 25-90%.
    (Ifølge den amerikanske tandlægeklinik Implant Dentistry of Florida, udsendes der 90% mindre radioaktiv stråling ved optagelse af et digitalt røntgenbillede end ved anvendelse af konventionel teknik.)
  • Bedre arbejdsmiljø, da dampe fra kemikalier undgås.
  • Bedre billeddynamik, da billedet kan viderebearbejdes til alle diagnostiske formål.
  • Det er lettere at opbevare og kommunikere digitale billeder elektronisk, og kopier af et digitalt billede kan sendes til andre, uden at man mister originalen.

 

Klinikken er i henhold til den seneste bekendtførelse fra Statens Strålehygiejniske Institut af 1. oktober 2009 afskærmet med bly og blygips.
 


 
Digital røntgen betyder at en
større del af tandundersøgelsen
kan digitaliseres. Det betyder 
samtidig at problemer opdages
hurtigere, da der praktisk talt
ikke er nogen ventetid.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
FAKTA:

Er det farligt at få taget røntgenbilleder?
Nej, de doser, der er tale om ved almindelig røntgenfotografering af tænderne, er så små, at effekten ikke kan registreres.
 
Et menneskes dosis ved et tandbillede modsvarer dosis fra den baggrundsstrålingen (fra verdensrummet), som et menneske får i løbet af ca. 12 minutter i 10 km’s højde under en flyrejse. En flyrejse til Mallorca vil således medføre en stråling svarende til 18 røntgenbilleder, taget med almindelig røntgenapparat.
Tandklinikken anvender den nyeste apperatur for digital røntgen, hvor en røntgendosis alene svarer til 20% i forhold til dosis taget med almindeligt røntgenapparat. Med denne teknologi svarer dosis fra 90 røntgenbilleder til baggrundsudstrålingen under en flyrejse til Mallorca.Til forside
Print
 

Tandlæge Kirsten Handberg ApS | Fiolgade 7, 3000 Helsingør | CVR: 16723134 | Tlf. 49 21 27 02 | E-mail: klinik@kirstenhandberg.dk

Skriv evt. en anmeldelse - Vi vil være Helsingørs fortrukne tandlæge
Vurderet 5/5 på baggrund af 4 stemmer på Facebook