Første besøg hos os

 
Du bedes ved det første besøg medbringe dit sygesikringskort, som bl.a. skal bruges til registrering af personoplysninger og journaloplysninger om dine tænder.
 
Under forudsætning af din tilladelse vil vi fra din tidligere tandlæge rekvirere en kopi af din patientjournal og dine røntgenbilleder. Dette materiale giver os mulighed for følge dine tidligere behandlinger, så tandlægen hurtigt kan få et overblik over din tandstatus.
 
Det er særligt vigtigt, at du oplyser os fyldestgørende om sygdomme og medicinforbrug, især hvis der er sket ændringer, som din gamle tandlæge ikke har fået registreret.
 
Er du medlem ad Sygesikringen Danmark, bedes du også oplyse dette til os. Du kan herved opnå en række tilskud til tandbehandlingen, som vi kan opkræve direkte for dig.
 
Første gang du besøger os, vil vi bruge ekstra tid på grundigt at gennemgå dine tænder. Det vil også være nødvendigt at oprette en ny journal på dig og eventuelt tage nye røntgenbilleder. Tandlægen skal kontrollere, at du ikke har skjulte huller i tænderne eller andre sygdomme.
 
Under det første besøg er det vigtigt at få fortalt tandlægen, hvordan du har det med at gå til tandlæge. Op til 40% af patienter føler en større eller mindre angst ved at gå til tandlæge, hvilket ofte skyldes traumatiske tandlægebesøg i barndommen eller individuelle personlige psykologiske faktorer. Tandlæger er uddannet til  at tackle sådanne situationer og har forskellige redskaber til at  minimere det fysiske og psykiske ubehag af behandlingen. Se eventuelt det særskilte afsnit med "Råd mod tandlægeskræk".
 
Det er en god idé at møde op lidt før tiden og i øvrigt forsøge at være så udhvilet og afstresset som muligt. Det kan også være en god idé at udarbejde en lille huskeseddel med de spørgsmål, du ønsker at stille til tandlægen, herunder om priser og andre konkrete ting, du er usikker på før behandlingen.
 
Prisen for de fleste af tandlægens ydelser er fastlagt af den overenskomst, som er indgået imellem Sygesikringen og Dansk Tandlægeforening. Visse ydelser som krone- og broarbejder m.v. er dog ikke omfattet af overenskomsten, hvorfor det er relevant for dig at forholde dig til den samlede pris for tandbehandlingen.
 
Der er lovkrav om, at tandlæger skal fremlægge en samlet prisliste for patienterne. Du kan se klinikkens prisliste under hovedmenuen "Din økonomi" eller i klinikkens reception.
 
Medmindre der er tale om et almindeligt tandeftersyn mv., er det almindelig praksis hos os at oplyse pris før en behandling. Udover at sikre dig imod ubehagelige overraskelser over den efterfølgende tandlægeregning, har det den praktiske betydning, at du får mulighed for selv at tage stilling til det niveau for tandbehandling, som du ønsker.
 
For tandbehandlinger er der normalt en tæt sammenhæng melllem pris og kvalitet.  Der er næsten altid flere alternative behandlingsmuligheder, hvor det generelt er gældende, at langtidsholdbare løsninger er dyrere end mindre holdbare løsninger. Udfordringen for for dig er at afpasse nødvendige behandlinger med din økonomi og agere langsigtet, så tandbehandlingen får en vedvarende værdi for dig og ikke skal laves om på et senere tidspunkt.
 
Alle tandlæger er forpligtiget til at give patienterne et skriftligt prisoverslag på behandlinger over DKK 2.500, hvilket samtidig bliver noteret i journalen. Selv om prisen er mindre end 2.500 kr., er du altid velkommen til at få prisen bekræftet skriftligt. 
 
Det kan ikke udelukkes, at du måske allerede efter det første besøg synes, at det ikke fungerede godt med den nye tandlæge. Vi ser gerne, at du giver den nye tandlæge en chance, men er selvfølgelig indstillet på, at du uden begrundelse kan vælge en anden tandlæge på klinikken og prøve denne. Vi vil kun opfatte din anmodning om tandlægeskift positivt, idet alternativet er, at du finder en anden tandklinik.
 
Vi glæder os til at se dig på klinikkken og håber på, at du som fast patient må blive glad for at komme her i mange år fremover. Til forside
Print
 

Tandlæge Kirsten Handberg ApS | Fiolgade 7, 3000 Helsingør | CVR: 16723134 | Tlf. 49 21 27 02 | E-mail: klinik@kirstenhandberg.dk

Skriv evt. en anmeldelse - Vi vil være Helsingørs fortrukne tandlæge
Vurderet 5/5 på baggrund af 4 stemmer på Facebook