Tandlægeskræk

 

Skrækken er ofte den største barriere, der skal overvindes

Op mod 10 procent af den danske befolkning lider direkte af tandlægeskræk. Yderligere 30% finder det ubehageligt at besøge tandlægen. 
 
Det første afgørende skridt mod tandlægeskræk er at kontakte klinikken og aftale en tid, så vi kan indkredse årsagen til din tandlægeskræk og gradvis igangsætte en behandling.
 
Gør du ikke noget, kommer tandlægeskrækken til at styre dine tænders sundhed. Senere tandbehandling bliver kostbar og smertefuld og vil normalt bestå af tandudtrækning og/eller protetiske erstatninger.  
 
 

Drop flovheden! Det er nødvendigt at indkredse årsagen til tandlægeskræk

Mennesker er normalt flove over tandlægeskræk, fordi de i situationen ikke har kontrol over deres følelser og handlinger. Disse irrationelle handlinger kan udtrykke sig ved gentagne forsøg på at bestille tid, udeblivelse ved selv store tandsmerter, skrig og gråd under behandlingen og impulser til flugt.
 
Tandlægeskræk er ofte tæt forbnundet med angst for smerte. Den umiddelbare fremgangsmåde for at reducere angsten er så vidt muligt at reducere smerten med bedøvelsesmidler og gennemføre behandlingen i det tempo, som passer til din smertetærskel.
 
Det er vigtigt at notere sig, at ingen tænder er så dårlige, at det ikke er muligt at finde en behandlingsløsning med et acceptabelt smerteniveau.


Hvad kan du gøre mod tandlægeskræk?

1. Aftal en tid med klinikken og undlad at melde
    afbud.
 
2. Vær ærlig om din tandlægeskræk og forsøg at
    indkredse årsagen til problemet.
 
3. Drøft bedøvelsesmuligheder med tandlægen
    og den forventede effekt heraf.
 
4. Eventuelt lytte til musik under behandlingen.
 
5. Anmode tandlægen om nødvendige pauser.
 
6. Fortælle, hvis det gør ondt.

 

7. Lære visse simple afspændingsøvelser.


Traditionelle bedøvelsesmidler

Klinikken tilbyder lokalbedøvelse og bedøvelse med lattergas. En bedøvelse koster cirka 200 kr. Ved større behandlinger med flere bedøvelser betales en reduceret pris. Der henvises i øvrigt til beskrivelsen af bedøvelsesmidler under "Nyttig information".  

 

 

Narkose som bedøvelsesmiddel ved tandbehandling er dyrt

For mennesker med tandlægeskræk kan behandling under narkose være en mulighed. Narkose er i dag behæftet med meget lille risiko, men er en stor belastning af kroppen. Hertil kommer, at narkose er en dyr løsning, som koster ca. 2.500 kr. pr time.Til forside
Print
 

Tandlæge Kirsten Handberg ApS | Fiolgade 7, 3000 Helsingør | CVR: 16723134 | Tlf. 49 21 27 02 | E-mail: klinik@kirstenhandberg.dk

Skriv evt. en anmeldelse - Vi vil være Helsingørs fortrukne tandlæge
Vurderet 5/5 på baggrund af 4 stemmer på Facebook