Regionstandplejen

 

Ny form for tandpleje hos det offentlige 

Ifølge Lov om tandpleje, § 162, er regionerne pålagt at stille et specialiseret tandplejetilbud til rådighed for børn og unge med odontologiske lidelser, som ubehandlet medfører funktionsnedsættelse. Dette tandplejetilbud benævnes "Regionstandpleje" og tilbydes bl.a. af Rigshospitalet i samarbejde med tandlægeskolerne. Der er mere information på hjemmesiden

 


Den nævnte form for tandpleje omfatter patienter med særlige behov, såsom fysisk- og psykisk handicappede og patienter, der er født med tandmangler eller andre medfødte odontologiske defekter. Tilbuddet skal fortrinsvis tilgodese børn og unge, som har behov for behandling udover det attende år, dvs. udover den behandlingsforpligtigelse som primærkommunen er pålagt gennem børne- og ungdomstandplejen. Denne vederlagsfri behandling kan oftest først gennemføres, når fysisk modenhed muliggør dette – som regel i 18-25 års alderen.


Tilskud i særlige tilfælde

For patienter der har været udsat for strålebehandling på hoved og hals , kemokur eller som lider af Sjøgrens syndrom er der lavet en ordning, så patienten kun kan komme til at betale 1300 kr. om året til tandbehandling.

Patienterne skal dokumentere at de tilhører de nævnte grupper og skal have forøgede udgifter til tandpleje. Herefter skal de visiteres dvs. godkendes til ordningen af amtet.

Der er specielle regler i særlige tilfælde.


Ansøgning

Ansøgningen skal sammen med et behandlingsoverslag indsendes til regionen, hvor man har bopæl. Regionen kan selv beslutte hvor behandlingen skal foregå, men det vil naturligvis i de fleste tilfælde være muligt at få tingene lavet hos sin sædvanlige tandlæge.

Der er lidt forskellig organisation i de forskellige regioner, hvorfor man skal forhøre sig om proceduren i sin eget region  ved at kontakte regionens social- og sundhedsafdeling.
 
Forhør dig hos din Social- og sundhedsafdeling vedrørende ansøgning.Til forside
Print
 

Tandlæge Kirsten Handberg ApS | Fiolgade 7, 3000 Helsingør | CVR: 16723134 | Tlf. 49 21 27 02 | E-mail: klinik@kirstenhandberg.dk

Skriv evt. en anmeldelse - Vi vil være Helsingørs fortrukne tandlæge
Vurderet 5/5 på baggrund af 4 stemmer på Facebook