Store tandmellemrum kan lukkes

 

Kan gøres flotte igen med plast

Mellemrum kan rettes og gøres utroligt flotte med lidt plast og en sikker hånd. Vi hjælper gerne, hvis du vil have rettet længde eller form på dine tænder.


 

Behandling

Mellemrum mellem fortænderne er ikke charmerende! Det kan være ”sødt” på en sød person, fordi personen som helhed er ”sød”.

Det kan behandles med tandregulering (bøjle) uanset ens alder. Skulle tanken om bøjle i mange måneder være én imod, vil det hurtigste og billigste alternativ være en lukning af mellemrummet med plast på begge tænder, der grænser op til mellemrummet. Holdbarheden af denne behandling afhænger meget af, hvordan man bruger og passer på sine tænder. Prisen vil være 1000-1500 kr. (pr. tand) afhængig af sværhedsgraden. Ønsker man at kunne gnave i alt, er der stor sandsynlighed for at det knækker og må laves om for patientens egen regning. Er man villig til at acceptere, at der er nogle begrænsninger holder det længere.Pris

Skal det holde lang tid og være farvestabilt vil 1 eller 2 porcelænsfacader være løsningen, burde holde mindst 8-10 år. Pris pr. facade ca. 5000 kr.

 
 
 
Denne patient følte at mellemrum-
met mellem tænderne var gene-
rende. Derfor valgte patienten at få mellemrumet fjernet.
 
FAKTA:


Kendte med mellemrum

Dirch Passer (sjov fætter, hvor mellemrummet var med til at understrege hans komiske talent), Fedtmule (fjoget fyr – i USA taler man om Goofy Smile), Mogens Glistrup (vurdér selv), Kirsten Sigaard (fik sit mellemrum fjernet, sandsynligvis fordi hun følte det generende på scenen).


Bøjler

Det kan være meget forskelligt, afhængigt af hvor meget tænderne skal rettes. Mindre behandlinger, som f.eks. mellemrum mellem fortænderne kan måske blot vare 5-6 måneder, mens større behandlinger, hvor alle tænderne skal flyttes , kan vare et par år. Imidlertid oplever de fleste voksne ikke en tandretning som noget ubehageligt snarere tvært imod, og har man valgt usynlige bøjler, er det sjældent noget problem, at behandlingen tager lang tid.

Det gør ikke ondt at få sat bøjlerne på, de limes blot fast på emaljen med plastik lim. Men bøjlerne generer især tungen i begyndelsen, og det kan vare en til to uger, før man har vænnet sig helt til bøjlerne. Tænderne bliver også ømme i begyndelsen. Men når først tænderne er i gang med at flytte sig, forsvinder ømheden. Og efter de første par uger har de fleste voksne ingen gener af bøjlerne. Imidlertid er det besværligt at holde tænderne rene, og det kræver en omhyggelig indsats at holde bøjlerne fri for madrester, og man skal undgå at spise hårde og seje ting, for ikke at ødelægge bøjlerne.

Ved problemer med kæbeleddet kan det være nødvendigt at tage nogle specielle røntgenbilleder for at se, om der er tegn på slidforandringer i leddet. Det er langt fra alle tandlæger, der har de specielle røntgenapparater, som er nødvendige. Det kan derfor være nødvendigt at henvise patienten til en røntgenklinik eller specialtandlæge, som har apparaturet.Til forside
Print
 

Tandlæge Kirsten Handberg ApS | Fiolgade 7, 3000 Helsingør | CVR: 16723134 | Tlf. 49 21 27 02 | E-mail: klinik@kirstenhandberg.dk

Skriv evt. en anmeldelse - Vi vil være Helsingørs fortrukne tandlæge
Vurderet 5/5 på baggrund af 4 stemmer på Facebook